Informacije o varstvu podatkov

V naslednjih informacijah o varstvu podatkov vas obveščamo o obdelavi osebnih podatkov na spletni strani It's Personal, katera je v lasti podjetja Rebel on the way, Katarina Benček s.p. v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov ter posameznimi veljavnimi zakoni o varstvu osebnih podatkov.

Skrbno preberite naše informacije o varstvu podatkov. Če imate kakršna koli vprašanja ali opombe glede naših informacij o varstvu podatkov, nam pišite na info@itispersonal.si.

Vsebina


1. Ime in priimek ter kontaktni podatki osebe, odgovorne za obdelavo

2. Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov

3. Namen obdelave podatkov, pravne podlage in zakoniti interesi, ki jim sledi odgovorna ali tretja oseba, ter kategorije prejemnikov

3.1. Priklic naših spletnih mest/aplikacij

3.1.1. Dnevniške datoteke

3.1.2. Piškotki, sledenje, vtičniki za družabne medije

3.2. Utemeljitev, izvajanje in/ali odpoved pogodbe

3.2.1. Obdelava podatkov ob sklenitvi pogodbe

3.2.2. Uporaba podatkov za namene preprečevanja goljufij

3.2.3. Prenos podatkov ponudnikom prevoznih storitev

3.3. Obdelava podatkov za oglaševalske namene

3.3.1. Poštno oglaševanje

3.3.2. Novice

3.3.3. Priporočila izdelkov po e-pošti

3.3.4. Nagradne igre

3.4. Spletna prisotnost in optimizacija spletnih strani

3.4.1 Piškotki – splošne informacije

3.4.2. Google Analytics

3.4.3. Google Adwords

3.4.4. Google Conversion Tracking

3.4.5. Ciljanje

3.4.5.1. Ciljanje na spletni strani

3.4.5.2. Ponovno ciljanje

3.4.6. Piškotki oglaševalskega partnerja/tretjih oseb

3.5. Funkcije družabnih medijev

3.5.1. Facebook Connect/prijava

3.5.2. Pinterest, Twitter, WhatsApp, Xing, LinkedIn, Snapchat, Facebook Messenger

3.6. Račun stranke

3.7. Kontaktiranje

3.8. Plačila

3.8.1. Paypal

4. Prejemniki zunaj EU

5. Vaše pravice

5.1. Pregled

5.2. Pravica do ugovora

5.3. Pravica do odstopa

1. Ime in priimek ter kontaktni podatki osebe, odgovorne za obdelavo

Te informacije o varstvu podatkov veljajo za obdelavo podatkov s strani podjetja

Rebel on the way, Katarina Benček s.p.,

Rusjanov trg 3, 1000 Ljubljana,

ID za DDV: SI39871843 (podjetje je zavezanec za DDV),

matična št.: 5459320000, poslovni račun odprt pri Delavska Hranilnica d.d.: IBAN:SI56 6100 0002 4429 506

ki ga zakonito zastopa:

Katarina Benček

Spletna stran: www.itispersonal.si

2. Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov

Operativna pooblaščena oseba za varstvo podatkov odgovornega je dosegljiva na naslovu
Rebel on the way, Katarina Benček s.p.,

Rusjanov trg 3, 1000 Ljubljana,

ID za DDV: SI39871843 (podjetje je zavezanec za DDV),

E-pošta: info@itispersonal.si.

3. Namen obdelave podatkov, pravne podlage in zakoniti interesi, ki jim sledi odgovorna ali tretja oseba, ter kategorije prejemnikov


3.1. Priklic naših spletnih mest/aplikacij

3.1.1. Dnevniške datoteke

Ob vsakem dostopu do spletnih mest/aplikacij so preko posameznega spletnega brskalnika vaše naprave strežniku našega spletnega mesta/aplikacije poslane informacije in začasno shranjene v tako imenovane dnevniške datoteke. Pri tem shranjeni zapisi podatkov vsebujejo naslednje podatke, ki se hranijo do samodejnega brisanja: datum in čas priklica, ime priklicane strani, IP-naslov naprave, ki pošilja zahtevo, referenčni URL (izvorni URL, s katerega ste prišli na našo spletno stran), količina prenesenih podatkov, čas nalaganja in informacije o izdelku in različici posameznih uporabljenih brskalnikov ter ime vašega ponudnika dostopa.

Pravna podlaga za obdelavo IP-naslova je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Naš zakoniti interes izhaja iz

 • zagotavljanja nemotene povezave,
 • zagotavljanje udobne uporabe našega spletnega mesta/aplikacije,
 • vrednotenje varnosti in stabilnosti sistema.

 

Neposredno povezovanje z vašo identiteto na podlagi podatkov ni mogoče in ga ne bomo izvajali. Podatki bodo shranjeni in samodejno izbrisani, ko bodo doseženi prej navedeni cilji. Standardni roki za izbris temeljijo na kriteriju nujnosti.

3.1.2. Piškotki, sledenje, funkcije družabnih medijev

Za naše spletno mesto/aplikacijo uporabljamo tako imenovane piškotke, orodja za sledenje, postopke ciljanja ter funkcije družabnih medijev. Točno za katero metodo gre in kako se vaši podatki uporabljajo, je podrobneje razloženo v nadaljevanju.

3.2. Utemeljitev, izvajanje in/ali odpoved pogodbe

3.2.1. Obdelava podatkov ob sklenitvi pogodbe

Če se prijavite na eno od naših spletnih mest/aplikacij in/ali sklenete z nami kakršno koli drugo pogodbo, bomo obdelali podatke, potrebne za sklenitev, izvedbo ali odpoved pogodbe. Sem spadajo:

 • ime, priimek
 • naslov za obračun in dostavo
 • e-poštni naslov
 • podatki za račun in plačilo
 • datum rojstva
 • telefonska številka

 Pravna podlaga za to je člen 6(1)(a) in (b) Splošne uredbe o varstvu podatkov, tj. podatke nam posredujete na podlagi ustreznih pogodbenih razmerij (npr. upravljanje vašega računa stranke/uporabniškega računa, sklenitev kupoprodajne pogodbe) sklenjenih med nami in vami. Prav tako smo za obdelavo vašega e-poštnega naslova v primeru nakupa preko naših spletnih mest/aplikacij zaradi zakonskih zahtev dolžni poslati elektronsko potrditev naročila (člen 6(1)(c) Splošne uredbe o varstvu podatkov).

V kolikor vaših podatkov ne uporabljamo v oglaševalske namene (glejte 3.3 spodaj), hranimo podatke, zbrane za sklenitev pogodbe, v času veljavnosti pogodbe ter do izteka zakonskih ali morebitnih pogodbenih jamstvenih in garancijskih pravic. Po izteku tega roka hranimo podatke o pogodbenih razmerjih, ki jih zahtevata trgovsko in davčno pravo za obdobje, ki ga določa zakon. V tem obdobju bodo podatki ponovno obdelani le v primeru, da jih želijo pregledati davčni organi.

Za sklenitev kupoprodajne pogodbe prek naših spletnih mest/aplikacij je potrebna tudi naslednja obdelava podatkov:

Vaše podatke o plačilu bomo posredovali ponudnikom plačilnih storitev, ki smo jih pooblastili mi, da obdelajo plačila. Podatke o vašem naslovu za dostavo posredujemo logističnim podjetjem in dostavnim partnerjem, ki smo jih mi za to pooblastili. Da bi zagotovili, da je blago dostavljeno v skladu z vašimi željami, po potrebi posredujemo vaš e-poštni naslov in telefonsko številko logističnemu podjetju in/ali dostavnemu partnerju, ki smo ga pooblastili za prevzem pošiljke. Ta vas bo pred dostavo po potrebi kontaktiral in z vami uskladil podrobnosti dostave. Zadevni podatki se posredujejo izključno za posamezne namene in se po dostavi znova izbrišejo.

3.2.2. Uporaba podatkov za namene preprečevanja goljufij

Podatki, ki jih navedete ob oddaji naročila, se lahko uporabijo za preverjanje, ali obstaja netipičen postopek naročanja (npr. istočasno naročanje večjega števila blaga na isti naslov z uporabo različnih računov strank). Za takšno preverjanje imamo zakonit interes. Pravna podlaga za obdelavo je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

3.2.3. Prenos podatkov ponudnikom prevoznih storitev

Za dobavo naročenega blaga sodelujemo s ponudniki logističnih storitev/prevoznimi podjetji in/ali dostavnimi partnerji: za dostavo naročenega blaga ali za napoved dostave jim lahko prenesemo naslednje podatke: ime, priimek, poštni naslov, po potrebi tudi e-poštni naslov ter telefonsko številko. Pravna podlaga za obdelavo je člen 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

3.3. Obdelava podatkov za oglaševalske namene

3.3.1. Poštno oglaševanje

Za uporabo vaših podatkov v tržne namene imamo zakonit interes. Naslednje podatke obdelujemo za lastne tržne namene in za tržne namene s strani tretjih oseb: ime, priimek, poštni naslov, leto rojstva.

Prav tako smo upravičeni do shranjevanja pridobljenih osebnih podatkov v skladu z zakonskimi zahtevami za lastne tržne namene in tržne namene tretjih oseb. Cilj je, da vam pošiljamo oglaševanje na podlagi vaših dejanskih ali domnevnih interesov in vas tako ne nadlegujemo z nepotrebnim oglaševanjem. Dodatno shranjeni podatki se ne posredujejo tretjim osebam. Poleg tega It's Personal psevdonimizira/anonimizira zbrane osebne podatke z namenom uporabe psevdonimiziranih/anonimiziranih podatkov za lastne tržne namene kot tudi za tržne namene tretjih oseb (oglaševalci). Psevdonimizirane/anonimizirane podatke je mogoče uporabiti tudi za individualizirano spletno oglaševanje, pri čemer lahko oglaševanje nadzirajo drugi ponudniki storitev in/ali agencije. Pravna podlaga za uporabo osebnih podatkov v tržne namene je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Opomba k pravici do ugovora

Uporabi vaših osebnih podatkov za zgoraj omenjene tržne namene lahko kadar koli brezplačno ugovarjate s prihodnjim učinkom na naslovu info@isitpersonal.si

Če želite vložiti ugovor, bodo vaši podatki blokirani za nadaljnjo obdelavo v oglaševalske namene. Opozarjamo, da je lahko izjemoma, tudi po prejemu ugovora, poslano oglaševalsko gradivo. To je tehnično pogojeno zaradi potrebnega predpisanega časa v okviru izbora in ne pomeni, da vašega ugovora nismo izvedli.

3.3.2. Novice

Na naših spletnih mestih/aplikacijah vam ponujamo možnost prijave na naše novice. Da bi bili prepričani, da pri vnosu e-poštnega naslova ni bilo napak, uporabljamo tako imenovani postopek dvojne privolitve (postopek Double-Opt-In oz. DOI): ko boste v polje za prijavo vnesli svoj e-poštni naslov in dali soglasje za prejemanje naših novic, vam bomo poslali povezavo za potrditev na vneseni e-poštni naslov. Šele ko kliknete to povezavo za potrditev, bo vaš e-poštni naslov dodan na naš poštni seznam za pošiljanje naših novic. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Opomba k pravici do odstopa

Soglasje lahko kadar koli prekličete s prihodnjim učinkom tako, da pošljete sporočilo na info@itispersonal.si ali uporabite možnost odjave na koncu vsakih novic.

3.3.3. Priporočila izdelkov po e-pošti

Kot obstoječa stranka naše spletne trgovine boste od nas prejemali redna priporočila izdelkov po e-pošti. Ta priporočila za izdelke boste prejeli od nas, ne glede na to, ali ste naročeni na novice ali ne. E-poštni naslov, ki ste ga navedli med nakupom, uporabljamo za oglaševanje svojega blaga in/ali storitev, podobne tistim, ki ste jih kupili pri nas na podlagi že oddanega naročila. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Opomba k pravici do ugovora

Našim priporočilom o izdelku lahko kadar koli nasprotujete s prihodnjim učinkom tako, da pošljete sporočilo na info@itispersonal.si ali na koncu vsakega e-poštnega sporočila s priporočilom o izdelku, ne da bi imeli kakršne koli stroške, razen stroškov posredovanja v skladu z osnovnimi tarifami.

3.3.4. Nagradne igre

Če se prijavite na nagradne igre, ki jih organizira It's Personal, uporabljamo podatke, ki ste jih posredovali med registracijo za izvajanje pogodbe o sodelovanju, predvsem za obveščanje o prejeti nagradi in po potrebi za oglaševanje naših ponudb in/ali ponudb naših partnerjev v nagradni igri. Podrobne informacije najdete v ustreznih pogojih sodelovanja za posamezno nagradno igro. Pravna podlaga za obdelavo podatkov so člen 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov, člen 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov ter člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

3.4. Spletna prisotnost in optimizacija spletnih strani

3.4.1 Piškotki – splošne informacije

Piškotke uporabljamo na različnih straneh, da je obisk naše spletne strani bolj privlačen in je omogočena uporaba določenih funkcij, pa tudi za statistično beleženje uporabe naše spletne strani. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih vaš brskalnik samodejno ustvari in se shranijo v vašo končno napravo (prenosni računalnik, tablični računalnik, pametni telefon itd.), ko obiščete našo spletno stran. Piškotki ne poškodujejo vaše končne naprave, ne vsebujejo virusov, trojanskih konjev ali druge zlonamerne programske opreme. V piškotek se shranijo informacije, ki so povezane z določeno uporabljeno napravo. Vendar to ne pomeni, da s tem prepoznamo vašo identiteto.

Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, se izbriše ob koncu seje brskalnika (tako imenovani začasni ali sejni piškotki). Tako vam lahko npr. ponudimo prikaz nakupovalne košarice na več straneh, kjer lahko vidite, koliko izdelkov je trenutno v nakupovalni košarici in kako visoka je vaša trenutna vrednost nakupa. Ostali piškotki ostanejo na vašem računalniku in nam omogočajo, da vaš računalnik prepoznamo, ko naslednjič obiščete našo spletno stran (tako imenovani trajni ali medsejni piškotki). Predvsem ti piškotki služijo temu, da je naša ponudba bolj uporabniku prijazna, učinkovitejša in varnejša. Zahvaljujoč tem datotekam lahko na primer na strani prejmete informacije, ki so prilagojene vašim interesom.

Seveda lahko svoj brskalnik nastavite tako, da v vaši napravi ne shranjuje piškotkov. Funkcija pomoči v menijski vrstici večine spletnih brskalnikov pojasnjuje, kako preprečite, da bi vaš brskalnik sprejemal nove piškotke, kako vaš brskalnik opozori, ko prejmete nov piškotek ali kako izbrišete vse piškotke, ki so že bili prejeti in blokirate vse druge.

Postopajte na naslednji način:

V brskalniku Internet Explorer:

 1. 1. V meniju »Orodja« izberite »Internetne možnosti«.
 2. 2. Kliknite na zavihek »Zasebnost«.
 3. 3. Zdaj lahko nastavite varnostne nastavitve za internetno območje. Tu določite, ali in kateri piškotki naj bodo sprejeti ali zavrnjeni.
 4. 4. Z »V redu« potrdite svojo nastavitev.

 

V brskalniku Firefox:

 1. 1. V meniju »Orodja« izberite Nastavitve.
 2. 2. Kliknite »Zasebnost«.
 3. 3. V spustnem meniju izberite vnos »ustvari v skladu z nastavitvami po meri«.
 4. 4. Zdaj lahko določite, ali naj se piškotki sprejemajo, kako dolgo jih želite hraniti ter dodate izjeme, katerim spletnim mestom želite vedno ali nikoli dovoliti uporabo piškotkov.
 5. 5. Potrdite nastavitev z »V redu«.

 

V brskalniku Google Chrom:

 1. 1. V orodni vrstici brskalnika kliknite meni Chrome.
 2. 2. Zdaj izberite »Nastavitve«.
 3. 3. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«.
 4. 4. V razdelku »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine«.
 5. 5. V razdelku »Piškotki« lahko nastavite naslednje:
 • brisanje piškotkov
 • privzeto blokiranje piškotkov
 • privzeto brisanje piškotkov in podatkov spletnega mesta po izhodu iz brskalnika
 • dovolitev izjem za piškotke z določenih spletnih mest ali domen

 

Vendar pa želimo pri tem opozoriti, da v tem primeru ni mogoče v celoti uporabiti vseh funkcij našega spletnega mesta. Če so ti piškotki in/ali informacije, ki jih vsebujejo, osebni podatki, je pravna podlaga za obdelavo podatkov člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Naš interes za optimizacijo naše spletne strani je v smislu omenjene uredbe treba šteti za zakonit.

3.4.2. Google Analytics

Za potrebe oblikovanja na podlagi potreb in nenehne optimizacije naših strani uporabljamo storitev Google Analytics, spletno analitično storitev, ki jo ponuja družba Google Inc. (»Google«), in sicer na podlagi člena 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Storitev Google Analytics uporablja tako imenovane piškotke, besedilne datoteke, ki so shranjene v vašem računalniku in omogočajo analizo uporabe spletnega mesta. V tem okviru se ustvarijo psevdonimizirani uporabniški profili ter uporabljajo piškotki. Informacije, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi tega spletnega mesta, so

 

 • vrsta/različica brskalnika
 • uporabljeni operacijski sistem
 • referenčni URL (predhodno obiskana stran)
 • ime gostitelja računalnika za dostop (IP-naslov)
 • ura zahteve za strežnik
 •  

  Google bo v imenu upravljavca tega spletnega mesta uporabil te podatke za oceno vaše uporabe spletnega mesta, za sestavljanje poročil o dejavnostih na spletnem mestu in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z uporabo spletnega mesta in interneta. IP-naslov, ki ga vaš brskalnik posreduje kot del storitve Google Analytics, Google ne bo združil z drugimi podatki. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite tako, da ustrezno nastavite programsko opremo brskalnika; vendar želimo opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij našega spletnega mesta. Googlu lahko tudi preprečite, da bi zbiral podatke, ki jih ustvari piškotek in, ki se nanašajo na vašo uporabo spletnega mesta (vključno z vašim IP-naslovom) ter obdelal te podatke s prenosom in namestitvijo vtičnika za brskalnik, ki je na voljo na naslednji povezavi: tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

  Kot alternativo dodatku za brskalnike, zlasti za brskalnike na mobilnih napravah, lahko storitvi Google Analytics preprečite tudi zbiranje podatkov s klikom na povezavo. Nastavljen je piškotek za zavrnitev soglasja, ki prepreči prihodnje zbiranje vaših podatkov ob obisku tega spletnega mesta. Piškotek za zavrnitev soglasja je veljaven samo v tem brskalniku in samo za naše spletno mesto in je shranjen v vaši napravi. Če izbrišete piškotke v tem brskalniku, morate piškotek za zavrnitev soglasja nastaviti znova. Nadaljnje informacije o varstvu podatkov v povezavi s storitvijo Google Analytics so na voljo na spletnem mestu storitve Google Analytics.

  3.4.3. Google Adwords

  Naše spletno mesto uporablja storitev Google Adwords. Google Ads je spletni oglaševalski program družbe Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (»Google«).

  Pri tem uporabljamo funkcijo ponovnega trženja storitve Google Ads. S funkcijo ponovnega trženja lahko uporabnikom našega spletnega mesta na drugih spletnih mestih znotraj prikaznega omrežja Google (v samem Googlu tako imenovani »oglasi Google« ali na drugih spletnih mestih) predstavimo oglase glede na njihove interese. V ta namen se analizira interakcija uporabnikov na našem spletnem mestu, npr. katere ponudbe so zanimale uporabnika, da lahko uporabniku po obisku naše spletne strani prikažemo ciljne oglase tudi na drugih spletnih mestih. V ta namen shrani Google številko v brskalnike uporabnikov, ki obiskujejo določene Googlove storitve ali spletna mesta v Googlovem prikaznem omrežju. Ta številka, imenovana »piškotek«, se uporablja za beleženje obiskov teh uporabnikov. Ta številka se uporablja za jasno identifikacijo spletnega brskalnika na določenem računalniku in ne za identifikacijo osebe, kar pomeni, da se osebni podatki ne shranjujejo. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

  Uporabo piškotkov Googla lahko onemogočite tako, da sledite spodnji povezavi in prenesete ter namestite tam ponujeni vtičnik: www.google.com/settings/ads/plugin.

  Več informacij o Googlovem ponovnem trženju in Googlovo izjavo o varstvu podatkov najdete na: www.google.com/privacy/ads/ .

  3.4.4. Google Conversion Tracking

  V okviru uporabe storitve Google Ads uporabljamo tudi tako imenovano spremljanje pogovorov oz. Conversion Tracking. Če kliknete oglas, ki ga je aktiviral Google, se na vaš računalnik/napravo namesti piškotek za sledenje pogovorom. Ti piškotki izgubijo svojo veljavnost po 30 dneh, ne vsebujejo osebnih podatkov in se zato ne uporabljajo za osebno identifikacijo. Informacije, pridobljene s piškotkom za spremljanje pogovorov, se uporabljajo za ustvarjanje statističnih podatkov o pogovorih za stranke storitve AdWords, ki so se odločile za sledenje pogovorom.

  Pravna podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

  Shranjevanje piškotkov lahko preprečite tako, da ustrezno nastavite programsko opremo brskalnika; vendar želimo opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij našega spletnega mesta. Poleg tega lahko v brskalniku izključite z interesi povezane oglase v Googlu in Googlove z interesi povezane oglase na spletu (znotraj Googlovega prikaznega omrežja), in sicer tako, da aktivirate gumb »Izklopi« na naslovu www.google.de/settings/ads ali izvedete deaktiviranje na naslovu www.aboutads.info/choices. Več informacij o možnostih nastavitev in varstvu podatkov pri Googlu najdete na naslovu https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=en.

  3.4.5. Ciljanje

  V nadaljevanju uporabljeni tako imenovani ukrepi ciljanja, ki jih uporabljamo, se izvajajo na podlagi člena 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov Z uporabljenimi ukrepi ciljanja zagotavljamo, da se na vaših končnih napravah prikazujejo samo oglasi, ki temeljijo na dejanskih ali domnevnih interesih, in da vas ne nadlegujemo z oglasi, ki za vas niso zanimivi.

  3.4.5.1. Ciljanje na spletni strani

  Naše spletno mesto uporablja piškotke za zbiranje in ocenjevanje informacij za optimizacijo oglaševanja. Te informacije vsebujejo npr. informacije o izdelkih, ki ste si jih ogledali na naših spletnih mestih/aplikacijah. Zajemanje in ocenjevanje poteka izključno psevdonimno in ne omogoča, da vas identificiramo. Zlasti se informacije ne povezujejo z vašimi osebnimi podatki. Na podlagi informacij vam lahko na našem spletnem mestu prikažemo ponudbe, ki so posebej prilagojene vašim interesom, saj izhajajo iz vašega prejšnjega uporabniškega vedenja.

  3.4.5.2. Ponovno ciljanje

  Uporabljamo tudi tehnologije za ponovno ciljanje zunanjih ponudnikov, kot so Pixel družbe Facebook Ireland Limited. Ponovno ciljanje nam omogoča, da je naša spletna ponudba prilagojena vam in zato bolj zanimiva. Na ta način lahko na spletnih mestih naših partnerjev s spletnimi oglasi ciljno nagovorimo tiste uporabnike, ki so že pokazali zanimanje za našo trgovino in naše izdelke. Iz študij vemo, da je prikazovanje po meri prilagojenih oglasov na podlagi zanimanja za spletnega uporabnika bolj zanimivo kot pa oglaševanje, ki nima te osebne povezave.

  V ta namen je nastavljen piškotek, s katerim se pod psevdonimi zbirajo podatki o interesih. Na podlagi teh informacij vam bodo na spletnih straneh naših partnerjev prikazani oglasi naše ponudbe na podlagi zanimanj. Neposredno se ne zbirajo nobeni osebni podatki in noben uporabniški profil z osebnimi podatki ni povezan z vami.

  Imate možnost deaktivacije zbiranja podatkov za namene prilagojenega oglaševanja. V tem primeru se nastavi piškotek, ki trajno preprečuje zbiranje podatkov, v kolikor tega piškotka ne izbrišete v svojem brskalniku ciljno ali s funkcijo »Izbriši vse piškotke«. Ugovor lahko kadar koli ponovite.

  3.4.6. Piškotki oglaševalskega partnerja/tretjih oseb

  Da bi bila spletna ponudba na naši spletni strani še bolj zanimiva za vas, sodelujemo z oglaševalskimi partnerji. V ta namen se ob obisku naše spletne shranijo tudi piškotki naših oglaševalskih partnerjev (tako imenovani piškotki tretjih oseb). Ko obiščete našo spletno stran, piškotki naših oglaševalskih partnerjev prav tako shranjujejo podatke o vašem uporabniškem vedenju in vaših interesih pod psevdonimi. V nekaterih primerih se zbirajo tudi informacije, ki so bile ustvarjene na drugih straneh pred obiskom naše strani. Na podlagi teh informacij se bodo prikazali oglasi naših oglaševalskih partnerjev, povezanih z zanimanji. Ne zbirajo se nobeni osebni podatki in noben uporabniški profil z osebnimi podatki ni povezan z vami.

  Google Firebase

  V svojih aplikacijah uporabljamo tehnologijo Firebase. Firebase je izdelek družbe Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska (Google). Firebase je razvojna platforma za mobilne in spletne aplikacije. Firebase vsebuje funkcije za boljše razumevanje in optimizacijo vedenja uporabnikov v aplikacijah. Poleg tega uporabljamo funkcije Firebase, ki omogočajo boljše vodenje uporabnikov, komunikacijo z uporabniki, optimizacijo delovanja ali oceno vzrokov sesutja aplikacij.

  Za prepoznavanje posameznih končnih naprav se uporablja ID entitete aplikacije, ki se ustvari na ravni posameznih namestitev aplikacij na končnih napravah. Uporablja se v okviru ustreznih funkcij za dodelitev končne naprave. Če bomo v storitvi Firebase izbrisali ID entitete aplikacije, bodo podatki odstranjeni iz sistemov v živo in varnostnih kopij v 180 dneh.

  V operacijskem sistemu iOS se za identifikacijo končne naprave beleži tudi ID oglaševanja za iOS. Če ID oglaševanja za iOS ni na voljo, se zapiše ID proizvajalca. Če je ID oglaševanja za iOS na voljo po tem, ko je bil izdelan ID proizvajalca, se zajemanje ID-ja proizvajalca ustavi in namesto tega se zajame ID oglaševanja za iOS. ID oglaševanja za Android je shranjen v operacijskem sistemu Android. Če to ni mogoče, se lahko prikaže ID strojne opreme naprave, npr. ID za Android (SSAID).

  Privzeto se ID-ji za mobilne naprave (npr. ID oglaševanja za Android ali iOS) beležijo preko storitve Firebase s pomočjo tehnologij, ki delujejo podobno kot piškotki. Uporabo ID-ja oglaševanja lahko omejite v nastavitvah naprave (iOS: Privacy/Advertising/Limit Ad Tracking; Android: Račun/Google/Oglasi).

  V svojih aplikacijah uporabljamo naslednje funkcije tehnologije Firebase:

  Google Analytics za Firebase: funkcija omogoča analizo uporabe naše ponudbe v aplikacij. Funkcija zbira podatke o uporabi naše aplikacije, jih posreduje Googlu in jih tam shranjuje. Google za identifikacijo končne naprave uporablja ID oglaševanja, ID entitete aplikacije in posebne analitične ID-je entitet aplikacij. V ta namen se zabeležijo nadaljnji podatki o uporabi, kot so število uporabnikov in sej, trajanje seje ter podatki o izvedenih dejanjih v aplikaciji. Pregled zbiranja podatkov preko storitve Google Analytics za Firebase najdete na https://support.google.com/firebase/answer/6318039#perfmon. Podatki, povezani z ID-jem oglaševanja, se hranijo 60 dni. Google bo uporabil te podatke v našem imenu za oceno uporabe naše ponudbe v aplikaciji s strani uporabnikov, za sestavljanje poročil o dejavnostih v naših aplikacijah in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z uporabo naše aplikacije in spleta. Obdelava služi našemu zakonitemu interesu za analizo vedenja uporabnikov in možno zasnovo naših aplikacij na podlagi potreb. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

  Več informacij o tem, kako deluje Google Analytics za Firebase, najdete tukaj: https://firebase.google.com/products/analytics

  Firebase Crash Reporting: funkcija služi stabilnosti in izboljšanju aplikacije. Če se aplikacija sesuje, se zberejo podatki o uporabljenih napravah in uporabi naše aplikacije (npr. časovni žig, kdaj se je aplikacija zagnala in kdaj se je sesula), kar nam omogoča diagnosticiranje in reševanje težav. ID-ji entitete aplikacije se uporabljajo za merjenje števila uporabnikov, ki jih je prizadelo sesutje. Podatki o sesutju se hranijo 180 dni. Obdelava služi našemu zakonitemu interesu, da zagotovimo stabilno delovanje aplikacije in preprečimo njeno sesutje. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

  Več informacij o tem, kako deluje storitev Crashlytics najdete tukaj: https://firebase.google.com/products/crashlytics

  Firebase Remote Config: funkcija omogoča konfiguracijo nastavitev aplikacij, tako da lahko aplikacijo spremenimo na končnih napravah, na katerih je nameščena, ne da bi ji bilo treba z vsako spremembo znova prenesti iz ustrezne trgovine. V ta namen se informacije o napravi, jezikovne nastavitve in nastavitve države prenesejo v Google v ZDA in tam obdelajo. ID entitete aplikacije se uporablja za izbiro konfiguracijskih vrednosti in za vrnitev na končne naprave. Obdelava služi našemu zakonitemu interesu, da lahko konfiguracije v aplikaciji izvedemo na praktičen način. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

  Več informacij o tem, kako deluje Remote Config, najdete tukaj: https://firebase.google.com/products/remote-config

  Firebase Cloud Messaging: Funkcija se uporablja za prenos potisnih sporočil ali tako imenovanih sporočil v aplikaciji (sporočila, ki so prikazana samo v aplikaciji). Pri tem je psevdonimizirani potisni sklic dodeljen mobilni napravi prek ID-ja entitete aplikacije, ki služi kot cilj za potisna sporočila ali sporočila v aplikaciji. Potisna sporočila je mogoče kadar koli izklopiti in ponovno vklopiti v nastavitvah mobilne naprave. Obdelava služi našemu zakonitemu interesu, da lahko enostavno vzpostavimo stik s strankami. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

  Več informacij o delovanju sporočil v oblaku najdete tukaj: https://firebase.google.com/products/cloud-messaging

  Firebase Performing Monitoring: funkcija omogoča analizo lastnosti delovanja in zmogljivosti naših aplikacij. Funkcija zbira podatke o delovanju in zmogljivosti naših aplikacij, jih prenaša v Google in jih tam shranjuje. Za identifikacijo končne naprave se uporablja psevdonimni ID entitete aplikacije. V ta namen se beležijo splošne informacije o napravi, kot so model, operacijski sistem in usmeritev ter podatki o tako imenovanih dogodkih zmogljivosti. Poleg tega se za dodeljevanje dogodkov zmogljivosti določenim državam, iz katerih izvirajo, uporabljajo IP-naslovi. Pregled zbiranja podatkov preko funkcije Firebase Performing Monitoring najdete na https://support.google.com/firebase/answer/6318039#perfmon. Dogodki, povezani z ID-jem entitete aplikacije in IP-naslovom, so shranjeni 30 dni, ostali podatki o zmogljivosti pa 90 dni. Google bo te podatke uporabil v našem imenu za oceno uspešnosti naše ponudbe v aplikaciji in nam posredoval poročila ter informacije o delovanju in uspešnosti naše aplikacije. Obdelava služi našemu zakonitemu interesu za analizo uspešnosti naše aplikacije in tehnično optimizacijo naše ponudbe, ki jo to omogoča. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

  Več informacij o tem, kako deluje nadzor Firebase Performing Monitoring najdete tukaj: https://firebase.google.com/products/performance

  Več informacij najdete v izjavi o varstvu osebnih podatkov storitve Firebase na https://www.firebase.com/terms/privacy-policy.html. V aplikaciji je mogoče sledenje vseh storitev Firebase v prihodnje preprečiti tako, da ustrezno nastavite drsno stikalo.

  Google Adsense

  To spletno mesto uporablja Google AdSense. To je storitev družbe Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA, za integracijo oglasov. Google AdSense uporablja piškotke. To so datoteke, ki so shranjene na vašem računalniku in jih Google uporablja za analizo podatkov o vaši uporabi našega spletnega mesta. Poleg tega uporablja storitev Google AdSense tudi spletne svetilnike, nevidno grafiko, ki Googlu omogoča analizo klikov na tem spletnem mestu, promet na njem ter podobne informacije.

  Informacije, prejete prek piškotkov in spletnih svetilnikov, vaš IP-naslov in dobava oglaševalskih formatov, se pošljejo Googlovemu strežniku, ki se nahaja v ZDA, in tam shranijo. Google lahko te zbrane informacije posreduje tretjim osebam, če to zahteva zakon ali naroči tretjim osebam obdelavo podatkov. Vendar bo Google vaš IP-naslov združil z drugimi shranjenimi podatki. Z ustreznimi nastavitvami v spletnem brskalniku lahko preprečite shranjevanje prej omenjenih piškotkov v vašem računalniku. Vendar to pomeni, da vsebin tega spletnega mesta ni več mogoče uporabljati v enaki meri. Z uporabo tega spletnega mesta soglašate z obdelavo podatkov o vas s strani Googla na zgoraj navedeni način in v zgoraj navedene namene.

  Criteo

  Na našem spletnem mestu se uporablja tehnologija podjetja Criteo GmbH za zbiranje in shranjevanje psevdonimiziranih informacij o vedenju obiskovalcev spletnega mesta za tržne namene. Ti podatki so shranjeni v piškotkih na računalniku obiskovalca. Criteo GmbH uporablja algoritem za analizo tako zabeleženih vedenj brskanja po spletu, nato pa lahko na drugih spletnih mestih (tako imenovani založniki) prikaže ciljna priporočila izdelkov kot prilagojene oglasne pasice. Podatki so za nas psevdonimizirani in jih ne uporabljamo za osebno identifikacijo vas kot obiskovalca naših spletnih strani. Zbrane podatke bomo posredovali Criteo GmbH samo za namene ponovnega ciljanja. Podatki se hranijo v podjetju Criteo za obdobje 13 mesecev. Za to obdelavo smo odgovorni skupaj s podjetjem Criteo.

  Proti tej obdelavi lahko ugovarjate s klikom na naslednjo povezavo Kliknite Povezavo. Pri tem je v vašo napravo nameščen piškotek za zavrnitev soglasja, ki preprečuje prihodnje zbiranje vaših podatkov ob obisku teh spletnih strani. Če izbrišete piškotke, morate znova klikniti to povezavo. Več informacij o uporabljeni tehnologiji najdete v določbah o varstvu podatkov družbe Criteo GmbH.

   

  DOUBLECLICK by Google.

  Doubleclick by Google je storitev družbe Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (»Google«). Storitev Doubleclick by Google uporablja piškotke za prikaz oglasov, ustreznih za vas. Pri tem je brskalniku dodeljena psevdonimna identifikacijska številka (ID), s katero se preveri, kateri oglasi so prikazani v vašem brskalniku in kateri so bili priklicani. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov. Uporaba piškotkov DoubleClick omogoča Googlu in njegovim partnerskim spletnim mestom izključno prikaz oglasov na podlagi predhodnih obiskov naših ali drugih spletnih strani. Podatke, ki jih ustvarijo piškotki, Google pošlje strežniku v ZDA v ocenjevanje in jih tam shrani. Google posreduje podatke tretjim osebam izključno na podlagi zakonskih predpisov ali v okviru obdelave podatkov naročila. Google pod nobenim pogojem ne bo združeval vaših podatkov z drugimi zbranimi podatki.

  Googlu lahko preprečite zbiranje podatkov, ki jih ustvarijo piškotki in se nanašajo na vašo uporabo spletnega mesta, ter obdelavo teh podatkov, in sicer s prenosom ter namestitvijo vtičnika brskalnika, ki je na voljo na spodnji povezavi pod točko razširitve deaktivacije za DoubleClick.

  Pravna podlaga za obdelavo podatkov je člen 6(1)(a) in člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

  3.5. Funkcije družabnih medijev

  Da bi naredili naše podjetje še bolj poznano, uporabljamo na našem spletnem mestu vtičnike družabnih omrežij Facebook in Twitter na podlagi člena 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Osnovni namen oglaševanja je treba šteti za zakoniti interes v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov. Odgovornost za delovanje, skladno z varstvom podatkov, morajo zagotoviti posamezni ponudniki.

  Namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnja obdelava in uporaba podatkov s strani posameznega ponudnika ter vaše zadevne pravice in možnosti nastavitve zaščite vaše zasebnosti najdete v ustreznih obvestilih o varovanju zasebnosti ponudnika, ki so na voljo na spodnjih povezavah.

  Če se predhodno odjavite iz družabnih omrežij ter izbrišete piškotke, lahko družabnim omrežjem med obiskom spletnega mesta www.itispersonal.si preprečite, da bi podatke, zbrane o vas, povezali z vašim uporabniškim računom v zadevnem družabnem omrežju. Če ne želite, da družabna omrežja podatke, zbrane preko našega spletnega mesta, povežejo neposredno z vašim profilom, se morate pred obiskom našega spletnega mesta odjaviti iz zadevnih družabnih omrežij. Prav tako lahko z dodatki za vaš brskalnik popolnoma preprečite, da se vtičniki naložijo, npr. z dodatkom SkriptBlocker »NoScript«, ki ga najdete na povezavi: noscript.net .

  3.5.2. Pinterest, Twitter, WhatsApp, Xing, LinkedIn, Snapchat, Facebook Messenger

  Da bi naredili naše podjetje še bolj poznano, uporabljamo na podlagi člena 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov na nekaterih spletnih mestih vtičnike družabnih omrežij. Osnovni namen oglaševanja velja za zakoniti interes v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov. Odgovornost za delovanje, skladno z varstvom podatkov, morajo zagotoviti posamezni ponudniki. Namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnja obdelava in uporaba podatkov s strani posameznega ponudnika ter vaše zadevne pravice in možnosti nastavitve zaščite vaše zasebnosti najdete v ustreznih obvestilih o varovanju zasebnosti ponudnika, ki so na voljo na spodnjih povezavah.

  Če se predhodno odjavite iz družabnih omrežij ter izbrišete piškotke, lahko družabnim omrežjem med obiskom spletnega mesta preprečite, da bi podatke, zbrane o vas, povezali z vašim uporabniškim računom v zadevnem družabnem omrežju. Če ne želite, da družabna omrežja podatke, zbrane preko našega spletnega mesta, povežejo neposredno z vašim profilom, se morate pred obiskom odjaviti iz zadevnih družabnih omrežij.

  Pinterest

  Na tej spletni strani so integrirani vtičniki družabnega omrežja Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, Kalifornija, 94301, ZDA (»Pinterest«). Vtičnik Pinterest lahko prepoznate po gumbu »Pin it« na našem spletnem mestu.

  Če med tem, ko ste prijavljeni v svoj Pinterest račun, kliknete ta Pinterest gumb »Pin it«, lahko vsebino naših strani povežete s svojim Pinterest profilom. To Pinterestu omogoča, da obisk našega spletnega mesta poveže z vašim uporabniškim računom. Radi bi poudarili, da ne poznamo vsebine prenesenih podatkov ali njihove uporabi s strani storitve Pinterest. Za dodatne informacije glejte izjavo o varstvu podatkov storitve Pinterest: https://about.pinterest.com/en/privacy

   

  Facebook Messenger

  Uporabljamo storitev Facebook Messenger družbe Facebook Ireland Inc. Če pošiljate sporočila preko storitve Facebook Messenger, ta samostojno zbira podatke. Za namen in obseg zbiranja podatkov s strani storitve Facebook Messenger ter nadaljnjo obdelavo in uporabo vaših podatkov ter vaše pravice in možnosti nastavitve zaščite vaše zasebnosti, glejte obvestilo o varovanju zasebnosti storitve Facebook Messengerja. Obvestilo o varovanju zasebnosti storitve Facebook Messenger najdete tukaj: https://www.facebook.com/privacy/explanation

  3.6. Račun stranke

  Da bi vam zagotovili kar največjo možno udobje, vam ponujamo trajno shranjevanje vaših osebnih podatkov v računu, zaščitenim z geslom.

  Račun stranke je na splošno ustvarjen prostovoljno. Če ustvarite račun stranke, obdelava vaših tukaj zbranih podatkov poteka na podlagi člena 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Po ustvaritvi računa stranke ni potreben nov vnos podatkov. Prav tako si lahko kadar koli ogledate in spremenite shranjene podatke v svojem računu stranke. Samo če želite izvesti naročilo preko našega spletnega mesta/aplikacije, je za obdelavo naročila nujno potrebno odpreti račun stranke.

  Poleg podatkov, ki se zahtevajo pri oddaji naročila, morate vnesti tudi svoje geslo za ustvaritev računa stranke. To skupaj z vašim e-poštnim naslovom omogoča dostop do vašega uporabniškega računa. S svojimi osebnimi podatki ravnajte zaupno in ne omogočajte tretjim osebam, da dostopajo do njih. Upoštevajte, da boste ostali prijavljeni tudi po tem, ko zapustite naše spletno mesto, razen če se aktivno odjavite.

  Imate možnost, da kadar koli izbrišete svoj račun stranke. Upoštevajte pa, da v primeru, da ste pri nas opravili naročilo, podatki, vidni v računu stranke, ne bodo istočasno izbrisani. Vaši podatki se bodo samodejno izbrisali, ko bodo potekle za nas veljavne zahteve glede hrambe trgovinskega in davčnega prava. Pravna podlaga za to nadaljnjo obdelavo podatkov sta člen 6(1)(c) Splošne uredbe o varstvu podatkov ter člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

  3.7. Kontaktiranje

  Kontaktirate nas lahko na več načinov, in sicer po e-pošti, telefonu ali po navadni pošti. Ko nas kontaktirate, uporabljamo osebne podatke, ki nam jih prostovoljno posredujete, izključno v namen, da vas lahko kontaktiramo in obdelamo vašo zahtevo.

  Pravna podlaga za obdelavo podatkov so člen 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov, člen 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov, člen 6(1)(c) Splošne uredbe o varstvu podatkov ter člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

  3.8. Plačila

  Vaše plačilne podatke obdelujemo za namene obdelave plačil, npr. če kupite ali koristite izdelek in/ali storitev prek spletnega mesta www.itispersonal.si. Glede na način plačila posredujemo vaše plačilne podatke tretjim osebam (npr. pri plačilu s kreditno kartico ponudniku vaše kreditne kartice). Pravna podlaga za obdelavo podatkov so člen 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov, člen 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov ter člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov.

  Rechtsgrundlage für diese Datenverarbeitung ist Art. 6 Absatz 1 Buchstabe a), Art. 6 Absatz 1 Buchstabe b), DSGVO sowie Art. 6 Abs. 1 Buchstabe f) DSGVO.

  3.8.1. Paypal

  Pri plačilu preko storitve PayPal bodo vaši plačilni podatki poslani družbi PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luksemburg (v nadaljevanju »PayPal«). PayPal si pridržuje pravico do preverjanja bonitete kreditne kartice za načine plačila preko storitve PayPal, direktne obremenitve preko storitve PayPal ali – če je na voljo – »nakupa po prejemu računa« preko storitve PayPal. PayPal uporabi rezultat preverjanja bonitete glede na statistično verjetnost neplačila za odločanje o zagotovitvi ustreznega načina plačila. Poročilo preverjanja bonitete lahko vsebuje verjetnostne vrednosti (tako imenovane ocene). Kolikor so ocene rezultatov vključene v rezultat preverjanja bonitete, temeljijo na znanstveno priznanem matematično-statističnem postopku. Z izračun ocene se med drugim uporabijo podatki naslova. Dodatne informacije o varstvu podatkov, vključno z informacijami o uporabljenih kreditnih agencijah, glejte politiko zasebnosti storitve PayPal: www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full

  4. Prejemniki zunaj EU

  Razen predstavljene obdelave, vaših podatkov ne bomo posredovali prejemnikom s sedežem zunaj Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora. Omenjena obdelava vključuje prenos podatkov na strežnike ponudnikov tehnologij sledenja in ciljanja, za kar smo jih mi pooblastili. Ti strežniki se nahajajo v Združenih državah Amerike. Prenos podatkov poteka na podlagi tako imenovanih standardnih pogodbenih določb Komisije EU.

  5. Vaše pravice


  5.1. Pregled

  Poleg pravice do odstopa od soglasja, ki ste nam ga dali, imate naslednje pravice, če so izpolnjene ustrezne pravne zahteve:

   

  • pravico do informacij o vaših osebnih podatkih, ki jih hranimo pri nas (15. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov), zlasti lahko pridobite informacije o namenih obdelave, kategoriji osebnih podatkov, kategorijah prejemnikov, katerim so bili vaši podatki razkriti ali bodo razkriti, načrtovanem obdobju shranjevanja, izvoru vaših podatkov, če niso bili pridobljeni neposredno od vas,
  • pravico do popravljanja napačnih ali dopolnitve pravilnih podatkov (16. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov),
  • pravico do izbrisa vaših podatkov (17. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov), pod pogojem, da nam ni potrebno spoštovati nobenih zakonskih ali pogodbenih obdobij hrambe ali drugih zakonskih obveznosti ali pravic za nadaljnje shranjevanje,
  • pravico do omejitve obdelave vaših podatkov (18. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov), pod pogojem, da izpodbijate točnost podatkov, je obdelava nezakonita, vendar jih ne želite izbrisati, odgovorni podatkov več ne potrebuje, vendar jih potrebuje za uveljavljanje, izpolnjevanje ali zastopanje pravnih zahtevkov ali če ste v skladu z 21. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov vložili ugovor do obdelave,
  • pravico do prenosljivosti podatkov v skladu z 20. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov, tj. pravico do prejema izbranih podatkov, ki jih shranimo o vas v običajni, strojno berljivi obliki, ali do zahteve za posredovanje drugi odgovorni osebi,
  • pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu. Praviloma se lahko obrnete na nadzorni organ svojega običajnega prebivališča ali delovnega mesta ali sedeža našega podjetja.

   

  Navedene pravice, ki jih imate do nas, lahko uveljavite na naslovu info@itispersonal.si

  5.2. Pravica do ugovora

  Pod pogoji člena 21(1) Splošne uredbe o varstvu podatkov je mogoče ugovarjati obdelavi podatkov iz razlogov, ki izhajajo iz posebnega položaja posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

  Zgornja splošna pravica do ugovora se nanaša na vse namene obdelave, opisane v teh informacijah o varstvu podatkov, ki se obdelujejo na podlagi člena 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Za razliko od posebne pravice do ugovora do obdelave podatkov v oglaševalske namene, smo tak splošni ugovor v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov dolžni uresničiti le, če nam za to navedete pomembne razloge (npr. morebitno tveganje za življenje ali zdravje).

  5.3. Pravica do odstopa

  Če obdelujemo podatke na podlagi vašega soglasja, imate pravico, kadar koli umakniti soglasje. Odstop od privolitve ne pomeni, da obdelava podatkov na podlagi privolitve vse do odstopa postane neučinkovita.